AC Milan met jubilerende Zlatan langs Chievo

Koen Freriks
27 november 2011, 22:42   Bijgewerkt: 27 november 2011, 22:52

AC Milan heeft zondag gedaan wat het moest doen om in het spoor te blijven van Juventus. Mede dankzij twee treffers van Zlatan Ibrahimovic, die daarmee de mijlpaal van honderd Serie A-doelpunten bereikte, won Milan met 4-0 van Chievo.

De Milanezen, die woensdag in de Champions League nog verloren van FC Barcelona, waren dominant. Thiago Silva opende al na acht minuten de score, waarna er geen houden meer aan was voor Chievo. Ibrahimovic schoot de bal vanuit stilstand fraai in de rechterbovenhoek. Het betekende zijn honderdste doelpunt op het hoogste Italiaanse niveau. Hij deed dat voor Juventus (23), Internazionale (57) en zijn huidige club (20).

Nog voor rust bepaalde AC Milan de eindstand op 4-0. Alexandre Pato was alert bij een van richting veranderd schot van Alberto Aquilani en Ibrahimovic scoorde uit een penalty. In de tweede helft bloedde de wedstrijd dood en werd er niet meer gescoord.