Vertonghen: ''Heb De Boer wel eens vervloekt''

25 april 2012, 08:39

Jan Vertonghen geeft toe dat Ajax-trainer Frank de Boer een belangrijke rol gespeeld heeft in zijn ontwikkeling. De Belg speelt met name na de winterstop ijzersterk en beseft dat dat voor een groot deel komt door de strenge aanpak van zijn coach.

''Ik heb hem wel eens vervloekt, maar hij is met iedereen heel scherp bezig en doet het ook alleen om mij beter te maken. Hij heeft ook gelijk, want af en toe ben ik veel te laks. Omdat hij hetzelfde type speler was begrijpt hij wat ik wil. Ik begrijp nu ook vaak wat hij wil, maar dat heeft hij er in moeten stampen. Ik ben onder hem veel meer van mezelf gaan eisen en dat kan nog beter. Hij is heel goed voor me'', zegt hij op Ajax.nl.

Door zijn goede spel gaat iedereen, inclusief De Boer, er vanuit dat Vertonghen deze zomer vertrekt. De Belg wil echter nog niet vooruit lopen op een transfer. ''Zover is het nog niet. Iedereen heeft er al vrede mee dat ik weg ben, maar ik ben nog niet weg. Ik heb nog een eenjarig contract en heb nog niks besloten. Ik zit nog bij Ajax'', stelt hij.

Voor Vertonghen staat één ding voorop: kampioen worden. Dat kan zondag bij FC Twente al gebeuren, anders wordt het drie dagen later thuis tegen VVV. Vertonghen kijkt uit naar de wedstrijd in Enschede. ''Het kan iets moois worden. Aan de ene kant zullen ze bij FC Twente denken: ze mogen toch niet bij ons kampioen worden, maar als alles meezit kan het wel degelijk. Aan de andere kant is thuis kampioen worden misschien iets mooier, al heb je dan die busreis weer niet. Die is ook wel lachen.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen