De Guzman en Blind bij Nederlands elftal

1 februari 2013, 12:11   Bijgewerkt: 1 februari 2013, 12:31

Jonathan De Guzman en Daley Blind staan voor hun debuut in het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal heeft de spelers van respectievelijk Swansea City en Ajax opgenomen in de selectie voor de oefenwedstrijd tegen Italië, komende woensdag in de Amsterdam ArenA.

Ook Ola John trekt tegen de runner-up van Euro 2012 mogelijk voor het eerst het Oranje-shirt aan. De aanvaller zat al eens bij het definitieve keurkorps, maar kreeg toen geen speeltijd. John verliet FC Twente afgelopen zomer voor Benfica. Na een moeizaam begin is hij inmiddels een vaste waarde in Lissabon.

Ricky van Wolfswinkel overleefde de laatste schifting niet. Ook Leroy Fer, Khalid Boulahrouz en Ruben Schaken zijn er niet bij. Ron Vlaar is wel geselecteerd. De verdediger van Aston Villa maakte bijna 7,5 jaar geleden zijn basisdebuut voor Oranje in een vriendschappelijke interland tegen de Italianen. De voormalige captain van Feyenoord was overigens niet opgenomen in de voorselectie van Van Gaal.

Selectie Nederlands elftal

Doel: Tim Krul (Newcastle United), Kenneth Vermeer (Ajax), Michel Vorm (Swansea City)

Verdediging: Daley Blind (Ajax), Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Joris Mathijsen (Feyenoord), Ricardo van Rhijn (Ajax), Stefan de Vrij (Feyenoord), Ron Vlaar (Aston Villa)

Middenveld: Jordy Clasie (Feyenoord), Marco van Ginkel (Vitesse), Jonathan de Guzman (Swansea City), Adam Maher (AZ), Kevin Strootman (PSV)

Aanval: Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Ola John (Benfica), Dirk Kuyt (Fenerbahçe), Jeremain Lens (PSV), Robin van Persie (Manchester United)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen