Groep C: mijlpaal voor Klose bij Duitse zege

6 september 2013, 23:27   Bijgewerkt: 7 september 2013, 01:53

Miroslav Klose vond vrijdag maar weer eens het doel in een interland van Duitsland. Daarmee legde de spits van Lazio niet alleen de basis voor een 3-0 thuiszege op Oostenrijk in de WK-voorronde, ook evenaarde hij het Duitse record allertijden van Gerd Müller. Het was de 68ste interlandgoal van Klose.

Klose opende in de 33ste minuut de score in München, na voorbereidend werk van Thomas Müller. Dezelfde Müller bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 3-0. Tussendoor had Toni Kroos voor de 2-0 gezorgd. Klose werd acht minuten voor tijd naar de kant gehaald. Komende dinsdag krijgt hij, op bezoek bij de Faeröer Eilanden, de kans om alleen de Duitse topscorerslijst te gaan aanvoeren.

Duitsland kan het WK-ticket in groep C vrijwel niet meer ontgaan. De ploeg van bondscoach Joachim Löw heeft na zeven duels negentien punten. De voorsprong op nummer twee Zweden bedraagt vijf punten. Dat land boog op bezoek bij Ierland een 1-0 achterstand om in een 1-2 zege, door goals van Johan Elmander en Anders Svensson. Oostenrijk en Ierland staan gedeeld derde, met elf punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen