Balotelli: "Italië behoort tot favorieten op WK"

11 september 2013, 12:49

Mario Balotelli hield na de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Tsjechië (2-1 winst) een dubbel gevoel over. Nadat de eigenaardige aanvaller veel kansen om zeep hielp in de wedstrijd, bezorgde de spits van AC Milan de Italianen wel drie punten, door een strafschop te benutten. Het doelpunt betekende voor Balotelli zijn twintigste benutte strafschop in zijn carrière. Hij mistte nog nooit een strafschop in een officieel duel. Italië verzekerde zich door de zege van deelname aan het WK in Brazilië en Balotelli denkt dat de azuurblauwen het daar ver kunnen schoppen.

Voor Balotelli was het missen van meer dan een handvol goede kansen een nieuwe ervaring, zo zegt hij zelf in gesprek met Rai Sport: "Dit is me nog nooit overkomen. Ik heb nooit eerder zoveel kansen gemist. Ik was erg ongelukkig in de afronding, maar bleef het proberen tot het einde van de wedstrijd."

Ondanks de vele gemiste kansen, bracht Balotelli zijn ploeg wel aan de leiding tegen de Tsjechen. Met de plaatsing voor het WK is Italië de kwalificatiereeks zeer goed doorgekomen, zo beseft ook de excentrieke aanvaller: "We beschikken over een goede groep en hebben aangetoond dat we met tegenslagen om kunnen gaan. Ik denk dat we tot de favorieten behoren op het WK. Ik schat maar één of twee teams hoger in, maar zij zullen banger voor ons zijn, dan wij voor hun."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen