Siem de Jong: "Graag als spits naar het WK"

13 november 2013, 07:52

Nu Robin van Persie, Dirk Kuyt en Klaas-Jan Huntelaar door blessures afwezig zijn, is de kans groot dat Siem de Jong de komende interlands een kans krijgt in de punt van de aanval. De aanvoerder van Ajax stond de afgelopen duels van zijn club ook in de spits en erkent dat hij, in die rol, uitzicht heeft op een plekje in de WK-selectie.

Als middenvelder kwam De Jong de afgelopen periode nauwelijks voor in de plannen van Oranje-coach Louis van Gaal. Nu hij als spits speelt, is dat echter anders. Zeker omdat andere spitsen als Luuk de Jong, Bas Dost en Ricky van Wolfswinkel niet in vorm zijn of weinig aan spelen toekomen. "Ik heb altijd gezegd dat ik de spits een leuke positie vind en er graag speel, maar mijn voorkeur uitgaat naar de rol van aanvallende middenvelder. Als ik als spits meekan naar het WK en op die plaats belangrijk kan zijn voor Ajax, is dat misschien ook wel beter voor mij. Dan zal ik niet zeggen: ik wil niet in de spits spelen. Graag", zegt de Ajacied in De Telegraaf.

In de huidige Oranje-selectie is De Jong de enige spits. De kans dat hij gaat spelen is om die reden groot, maar daar gaat hij niet vanuit. "Ik hoop dat ik speelminuten krijg. Maar dat doe ik altijd en had ik ook gedaan als Robin van Persie er wel was geweest. De laatste weken gaat het weer goed met me. Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen van de bondscoach. Het is zaak voor mij te laten zien hoe fit ik nu ben."

De Jong speelde vier interlands en scoorde twee keer, allebei tegen Indonesië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen