Steijn: "Onze werkwijze zou leiden tot handhaving"

5 februari 2014, 18:18

Maurice Steijn werd woensdagochtend ontheven uit zijn functie bij ADO Den Haag. De coach reageerde tegenover Omroep West en Telesport op zijn ontslag en gaf aan vooral frustratie en onmacht te voelen. De keuzeheer was ervan overtuigd dat hij het tij nog had kunnen keren bij de club uit de Hofstad, ook is ADO momenteel de rode lantaarndrager in de Eredivisie.

"Ik voel een zekere frustratie en onmacht", stelt Steijn. "Ik ben 2,5 jaar keihard bezig geweest om er het beste van te maken en de club staat er veel beter voor dan bij mijn aantreden", aldus de coach, die een aantal factoren aanwijst dat ten grondslag zou liggen aan de teleurstellende prestaties van dit seizoen: "Elk jaar je beste spelers moeten verkopen, de verhuizing naar het kunstgras; dat soort zaken hebben zeker een rol gespeeld. Neemt niet weg dat we te laag staan, maar ik ben ervan overtuigd dat onze werkwijze zou leiden tot handhaving."

Hoewel de 0-3 thuisnederlaag tegen Heracles Almelo zeer pijnlijk was, had Steijn nog steeds vertrouwen in een ommekeer: "Vanuit de groep en staf heb ik geen enkel signaal gekregen dat het niet meer werkte, dus dan blijf je strijdbaar. De directie en de raad van commissarissen dachten daar anders over. Ze denken dat ik het tij niet kan keren. De spelers reageerden ook wel aangeslagen en hadden moeite met de beslissing", zegt Steijn.

Assistent-coach Henk Fräser neemt de honneurs waar, nu Steijn het Kyocera Stadion heeft verlaten. Dit vindt Steijn een goede zaak: "Dat vond ik altijd al. Henk is een uitstekende trainer. Ik heb ook tegen de RvC gezegd dat ze Henk als vervanger moeten nemen, want hij kent de club, weet hoe de dingen gaan en anders moeten." Fräser zal overigens werkzaam blijven voor Jong Oranje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen