Verhaegh hoopt op WK: "Behoorlijke indruk achtergelaten"

14 februari 2014, 14:44

Paul Verhaegh is met FC Augsburg bezig aan een topseizoen en hoopt door de prestaties bij zijn club ook weer in beeld te komen bij het Nederlands elftal. De rechtsback weet dat de concurrentie op zijn positie groot is, maar heeft het toernooi in Brazilië nog niet uit zijn hoofd gezet.

"Ik speel op een positie waarvoor vier, vijf jongens in aanmerking komen", zegt de dertigjarige verdediger tegen Voetbal International. "Ik ben realistisch genoeg te weten dat ik geen zekerheidje ben. Gregory van der Wiel is er weer bij en Daryl Janmaat presteert al ruim een jaar heel constant bij Feyenoord én Oranje. Nee, het is voor mij niet makkelijker geworden. Al denk ik de afgelopen keren op de trainingen en ook tegen Portugal een behoorlijke indruk te hebben achtergelaten."

Verhaegh heeft één officieel duel met Oranje gespeeld en zou daar graag nog meer aan toevoegen. "Het enige dat ik nu kan doen is goed presteren met Augsburg en hopen op een nieuwe uitnodiging. En in een sterke competitie zoals de Bundesliga, is het wel goed mogelijk om in beeld te blijven."

Dat presteren met zijn club gaat dit seizoen boven verwachting. Na twee jaar degradatievoetbal speelt de club uit Beieren nu mee om een ticket voor de Europa League. "Dit had niemand vooraf verwacht. Maar met een heldere duidelijke speelwijze en wat geluk dat we nauwelijks blessures hebben, kun je als kleine club heel ver komen. De eerste doelstelling van Augsburg blijft veertig punten, ofwel handhaving. Maar ik verwacht dat we binnenkort onze ambities wel iets naar boven kunnen bijstellen."

De rechtervleugelverdediger stond in Nederland bij PSV, AGOVV, FC Den Bosch en Vitesse op de loonlijst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen