Zoon Zidane kiest voorlopig voor Frankrijk

24 februari 2014, 17:19

Frankrijk krijgt in de toekomst mogelijk weer een Zidane in de nationale ploeg. Enzo Zidane, de zoon van voormalig vedette Zinedine Zidane, heeft ervoor gekozen om voorlopig uit de komen voor Frankrijk. Hij is opgeroepen voor Frankrijk onder 19 en meldt zich volgende week bij deze selectie.

Enzo Alan Zidane Fernández, zoals hij voluit heet, is geboren in Frankrijk maar woont al bijna zijn hele leven in Spanje. Hij verkreeg in 2006 de Spaanse nationaliteit en speelde in het verleden enkele wedstrijden voor Spanje onder 15, maar maakt nu de overstap naar Frankrijk. "Enzo heeft ervoor gekozen om het blauwe shirt te dragen. Hij kan in de toekomst nog overstappen, maar zijn wens is om de Franse nationale ploeg te halen", zegt Willy Sagnol, manager van de Franse nationale jeugdselecties, in de Franse krant Le Parisien.

Enzo Zidane speelt in de jeugd van Real Madrid, de club waarvoor zijn vader ook jaren uitkwam. Zinedine Zidane scoorde in 1998 twee keer in de finale van het wereldkampioenschap tegen Brazilië (3-0).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen