City legt dankzij stormminuut beslag op League Cup

2 maart 2014, 17:05   Bijgewerkt: 2 maart 2014, 17:55

Manchester City heeft zondagmiddag de League Cup, ook wel de Capital One Cup genoemd, op haar naam geschreven. De finale tegen Sunderland werd met 3-1 gewonnen. Nadat Fabio Borini zorgde voor een verrassende wending, wisten The Citizens het tij in een tijdsbestek van één minuut te keren. Uiteindelijk werd het nog 3-1 voor de ploeg van manager Manuel Pellegrini.

Met de fit verklaarde Sergio Agüero in de spits ging City vol goede moed op jacht naar de eerste prijs van het seizoen. Het zag dan ook met lede ogen aan dat Sunderland verrassend op voorsprong kwam. Fabio Borini was Vincent Kompany te slim af en wist droog, hard en laag af te ronden met buitenkant wreef. Sunderland wist te overleven tot aan de theepauze.

In het tweede bedrijf verscheen er echter een ander City binnen de lijnen. Het duurde tien minuten voordat Yaya Touré de stand gelijktrok. En hoe. De Ivoriaanse middenvelder, die dit seizoen al vaker van zich deed spreken met fabuleuze doelpunten, knalde van grote afstand raak. De storm luwde vervolgens niet. Samir Nasri verdubbelde de marge nog binnen een minuut, na een voorzet van David Silva. Sunderland probeerde het wel, maar de League Cup-droom van manager Gus Poyet werd in de slotfase aan flarden geschoten door Jesús Navas: 3-1.

Derhalve kon City worden gehuldigd als winnaar van de League Cup. De ploeg van manager Pellegrini wist tijdens het bewandelen van het wandelpad naar de titel af te rekenen met Wigan Athletic (5-0), Newcastle United (0-2), Leicester City (1-3), West Ham United (6-0 en 3-0) en Sunderland (3-1).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen