Lodeweges: "Moest het op een rennen zetten"

1 april 2014, 23:27

Dwight Lodeweges denkt dat het voor de club het beste is dat hij per direct vertrokken is bij SC Cambuur. De reacties van supporters op zijn naderende vertrek naar aartsrivaal sc Heerenveen waren zo heftig, dat de coach niet langer goed kon werken. Triest, vindt hij zelf ook.

Lodeweges werd dinsdag bedreigd door Cambuur-fans. "Ik ben op een moment echt bang geweest. Dat was toen de supporters door de hoofdingang naar binnen stormden. Toen moest ik het op een rennen zetten", zegt de coach op de website van VI. "Ik vreesde dat het niet zou blijven bij de acties van vanochtend en daarom heb ik besloten te vertrekken. Ik wilde de club niet in de weg staan in deze cruciale fase van het seizoen."

De coach, bezig aan zijn eerste seizoen in Leeuwarden, vindt het jammer dat zijn avontuur bij Cambuur op deze manier eindigt. "Elke twee weken hebben we de fans uit Leeuwarden een feestje geboden. Een klein deel van de mensen die daar keer op keer van genoot én aan bijdroeg, stond hier vanochtend aan de deur te rammelen. Dat vind ik triest voor Cambuur en voor het voetbal. Vanwege de prestaties dit seizoen, had ik op wat meer krediet gehoopt van de supporters. Het is mijn goed recht om van een clausule in mijn contract gebruik te maken."

Volgens Lodeweges was het geen optie om het nieuws over zijn vertrek pas na het seizoen naar buiten te brengen. "Stilhouden kon gewoon niet meer. Ik ben niet iemand die over dat soort dingen gaat liegen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen