Prandelli: "Reken erop dat niemand in de fout gaat"

15 april 2014, 23:23

Bondscoach Cesare Prandelli van Italië eist goed gedrag van zijn spelers. "Iedereen die er deze laatste competitiemaand een potje van maakt, kan beter thuis blijven. Dat betekent namelijk dat ze ook de druk van het WK niet aankunnen", zo voorspelt hij dinsdag tegenover Italiaanse media.

Bij zijn aanstelling in 2010 stelde Prandelli een gedragscode in. "En die is nog steeds van kracht", laat hij weten. "Ik word moe en ziek van een bepaald soort wangedrag. Een speler die bijvoorbeeld een tegenstander een elleboogstoot geeft, verdient het niet om voor zijn land uit te komen. Internationals dienen juist over de mentale kracht te beschikken om zich niet te laten provoceren en om niet hun zelfbeheersing te verliezen. Ik reken erop dat niemand uit mijn voorlopige WK-selectie in de fout zal gaan."

In de voorlopige WK-groep van Prandelli, die uit 42 spelers bestaat, ontbreken routiniers als Francesco Totti, Luca Toni en Antonio Di Natale. Volgens de bondscoach hoeven zij niet te rekenen op een uitnodiging.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen