KNVB draagt Amsterdam voor als speelstad EK 2020

23 april 2014, 18:00

Amsterdam wordt door de KNVB aangedragen om als speelstad te fungeren op het EK van 2020. Dat meldt de KNVB vandaag (woensdag) via haar officiële website. De voetbalbond gaat samen met het ministerie van VWS, de gemeente Amsterdam, de Amsterdam ArenA en Schiphol Group een BID uitbrengen voor het desbetreffende EK.

"De partijen zijn verheugd dat de kogel door de kerk is en dat het BID2020 daadwerkelijk zal worden ingediend", zegt de KNVB, die haar interesse in het uitbrengen van een bid voor het EK van 2020 in september vorig jaar kenbaar maakte aan de UEFA. "De afgelopen maanden is met alle partners onderzocht of het mogelijk is om definitief mee te dingen naar de organisatie van een deel van de wedstrijden, namelijk drie groepswedstrijden en één achtste finale."

Het EK van 2020 zal in dertien verschillende landen worden gehouden. Komende vrijdag moet het definitieve bid worden ingediend bij de UEFA. Vervolgens wordt op 19 september bekend gemaakt in welke steden allemaal gespeeld zal worden op het EK van 2020.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen