Spectaculaire climax in Engeland: Arsenal en Manchester City nemen afstand van Liverpool

29 april 2024, 10:13
Foto: © Imago

Met nog maar een paar speelronden te gaan is het in Engeland nog altijd de vraag wie er met het landskampioenschap vandoor gaat. Arsenal bezet momenteel de koppositie, maar de voorsprong op Manchester City is slechts één punt en de regerend titelhouder heeft bovendien één wedstrijd minder gespeeld. Liverpool lijkt te kunnen fluiten naar de landstitel. Wat is het resterende programma van de top drie?

Manchester City 34-79

De uitschakeling door Real Madrid in de kwartfinales van de Champions League kwam hard aan bij Manchester City, maar de ploeg van trainer Josep Guardiola heeft zich uitstekend herpakt. Het kwalificeerde zich ten koste van Chelsea voor de finale van de FA Cup (tegen Manchester United) en rekende in de Premier League af met Brighton & Hove Albion én Nottingham Forest. Daardoor heeft de regerend landskampioen nog altijd de beste papieren om ook dit seizoen aan het langste eind te trekken. Manchester City heeft weliswaar een punt minder dan Arsenal, maar nog wel een wedstrijd tegoed. Bovendien oogt het resterende programma van City wat gunstiger dan dat van The Gunners.

Resterend programma

Artikel gaat verder onder video

Zaterdag 4 mei, 18.30 uur: Manchester City - Wolverhampton Wanderers
Zaterdag 11 mei, 13.30 uur: Fulham - Manchester City
Dinsdag 14 mei, 21.00 uur: Tottenham Hotspur - Manchester City
Zondag 19 mei, 17.00 uur: Manchester City - West Ham United

Arsenal 35-80

Arsenal heeft zich evenals Manchester City knap hersteld van de Europese uitschakeling. De formatie van coach Mikel Arteta verzorgde vorige week een galavoorstelling tegen Chelsea (5-0) en een paar dagen later resulteerden ook de andere Londense derby - in Noord-Londen - in een overwinning. Arsenal ging in de uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur met 0-3 rusten en zag de thuisploeg weliswaar terugkomen tot 2-3, maar trok de voorsprong uiteindelijk wel 'gewoon' over de streep. De nummer twee van het afgelopen seizoen in de Premier League behoudt daardoor de koppositie, maar heeft het niet in eigen hand. Bovendien staan er met het bezoek aan Manchester United nog een lastige uitwedstrijd op het programma.

Resterend programma

Zaterdag 4 mei, 13.30 uur: Arsenal - Bournemouth
Zondag 12 mei, 17.30 uur: Manchester United - Arsenal
Zondag 19 mei, 17.00 uur: Arsenal - Everton

Liverpool 35-75

Alleen een wonder kan Liverpool nog aan het landskampioenschap helpen. De ploeg van trainer Jürgen Klopp ging lang aan de leiding in de Premier League, maar worstelt inmiddels al tijden met z'n vorm. Liverpool werd door Atalanta Bergamo uit de Europa League geknikkerd, verloor in de Premier League van Crystal Palace én Everton en liet zaterdag op bezoek bij West Ham United twee dure punten liggen (2-2). Daardoor is de achterstand op Arsenal en Manchester City opgelopen tot respectievelijk vijf en vier punten.

Resterend programma

Zondag 5 mei, 17.30 uur: Liverpool - Tottenham Hotspur
Maandag 13 mei, 21.00 uur: Aston Villa - Liverpool
Zondag 19 mei, 17.00 uur: Liverpool - Wolverhampton Wanderers

Wie kroont zich tot kampioen van Engeland?

Laden...
268 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

MC is in mijn opinion de club die op dit moment wel het best speelt ,maar het is voetbal in de UK , dus ik laat het maar op me afkomen dus , BRING IT ON 😂

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hopen dat liverpool wint .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen