Ajax met De Sa en Sigthórsson op jacht naar titel

27 april 2014, 13:26

Coach Frank de Boer van Ajax kiest in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo voor Lesley de Sa voorin. De vleugelaanvaller krijgt van de trainer de voorkeur boven onder meer Bojan Krkic en Ricardo Kishna. In de punt van de aanval staat Kolbeinn Sigthórsson, de afgelopen duels nog linksbuiten.

Centraal achterin bij Ajax staan Joël Veltman en Stefano Denswil. Niklas Moisander, vorig weekend nog basiskracht in de verloren bekerfinale tegen PEC Zwolle (5-1), is niet fit genoeg om tot de selectie te behoren. Nicolai Boilesen speelt links achterin, Ricardo van Rhijn is de vaste rechtsback van de regerend landskampioen. Als controlerende middenvelder krijgt Daley Blind de voorkeur boven routinier Christian Poulsen.

Ajax heeft in Almelo aan een gelijkspel genoeg om voor de 33ste keer kampioen van Nederland te worden. De wedstrijd in het Polman Stadion begint, net als alle andere duels uit deze speelronde van de Eredivisie, om 14.30 uur. Mocht Ajax verliezen, dan is het alsnog kampioen als Feyenoord punten morst tegen Cambuur.

Heracles Almelo heeft nog één punt nodig om definitief zeker te zijn van lijfsbehoud in de Eredivisie.

Opstellingen

Heracles Almelo: Pasveer; Koenders, Davidson, Streutker, Te Wierik; Bel Hassani, Paljic, Quansah, Cziommer, Rosheuvel; Uth

Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Denswil, Boilesen; Klaassen, Blind, Serero; De Sa, Sigthórsson, Schöne

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen