Unieke groepswinst Costa Rica na remise tegen Engeland

Ger
24 juni 2014, 19:57

Costa Rica is er voor het eerst in haar WK-geschiedenis in geslaagd als groepswinnaar te eindigen. Dankzij een 0-0 gelijkspel tegen het reeds uitgeschakelde Engeland eindigen de Costa Ricanen bovenaan in groep D. Tegen een sterk gewijzigd elftal van de Britten, die met maar liefst negen nieuwe namen speelden, hielden beide ploegen elkaar in evenwicht.

Na een verrassende winstpartij tegen Italië was Costa Rica al zeker van de achtste finales. De Zuid-Amerikanen namen echter geen genoegen met 'slechts' plaatsing voor de volgende ronde, en spraken zich duidelijk uit over hun intenties. Middenvelder Celso Borges toonde zich strijdbaar: "Met een plaats in de achtste finales is ons eerste doel bereikt, maar nu willen we ook van Engeland winnen".

In de tweede helft mocht Costa Rica zich gelukkig prijzen dat Engeland niet tot scoren kwam. Doelman Keylor Navas onderscheidde zich en hield Engeland meerdere keren van scoren af. Hij zat knap tussen een voorzet van Adam Lallana en weerhield Daniel Sturridge van scoren in een één-op-één duel. Het was opnieuw Sturridge die de grootste kans van de wedstrijd kreeg. Na fraai combinatievoetbal van Engeland dook hij schuin voor het Costa Ricaanse doel op. Zijn krulbal vloog echter naast de paal, waardoor de wedstrijd eindigde hoe hij begon: 0-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen