Gewezen talent Freddy Adu op proef bij AZ

6 juli 2014, 19:24

De Amerikaan Freddy Adu krijgt vanaf maandag de kans een contract te verdienen bij AZ. De 25-jarige linkspoot is clubloos na zijn vertrek bij het Braziliaanse Bahia. De Alkmaarders hebben de proefperiode van de middenvelder zondag bevestigd.

Adu gold op jonge leeftijd als een groot talent en maakte al op 14-jarige leeftijd bij DC United zijn profdebuut in de Major League Soccer. Na zijn periode in Washington zwierf hij langs Real Salt Lake (VS), Benfica (Por), AS Monaco (Fra), Belenenses (Por), Aris (Gri), Rizespor (Tur), Philadelphia Union (VS) en EC Bahia (Bra). Hoewel hij goed is voor 17 interlands voor de Verenigde Staten, bleef een échte doorbraak vooralsnog uit.

Adu is bovendien bevriend met Jozy Altidore, met wie hij diverse jeugdteams van de VS doorliep. Adu zou voor het AZ van trainer Marco van Basten de vierde versterking voor komend seizoen kunnen worden. Eerder legde de Alkmaarse club de Uruguayaanse doelman Sergio Rochet Alvarez, de Zweedse spits Muamer Tankovic en aanvaller Guus Hupperts vast.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen