Sabella focust zich meteen op finale: "Zeer lastige horde"

10 juli 2014, 10:04

Het kostte de Argentijnen veel moeite, maar ze bereikten woensdagavond ten koste van het Nederlands elftal de finale van het WK. In de strafschoppenreeks waren de Zuid-Amerikanen koelbloediger dan Oranje. "Wij zijn enorm blij. Het was een moeilijke, gelijkopgaande strijd."

"Sommige spelers van ons hebben pijn en voelen zich verslagen en vermoeid. Het zijn de gevolgen van een oorlog", sprak de Argentijnse bondscoach Alejandro Sabella over de slijtageslag in São Paulo. De focus moet meteen verlegd worden naar de finale, beseft de trainer: "We hebben een finale te spelen en we hebben één dag minder om ons voor te bereiden dan Duitsland. We gaan er alles aan doen om de top te bereiken."

Sabella sprak na afloop weinig over de wedstrijd tegen Nederland, maar keek vooral vooruit naar de eindstrijd in het Maracaña-stadion. Tegenstander hierin in Duitsland, dat Brazilië met een 7-1 eindstand vernederde. "Duitsland heeft in de gehele historie laten zien dat het fysiek, tactisch en mentaal machtig is. Ze hebben altijd spelers met een zekere Zuid-Amerikaanse touch. Het wordt een zeer lastige horde", denkt de bondscoach van Argentinië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen