Twente maakt er tien, Ajax, PEC Zwolle en Heerenveen gelijk

12 juli 2014, 17:57   Bijgewerkt: 12 juli 2014, 19:30

FC Twente heeft ook het derde oefenduel in de voorbereiding ruim gewonnen. De eredivisionist was met 10-0 te sterk voor de amateurs van Twenterand. Ajax bleef in de tweede oefenwedstrijd van de dag steken op een 2-2 gelijkspel tegen Aalborg.

Twente stond bij rust al 5-0 voor tegen Twenterand. Aanvallers Youness Mokthar en Quincy Promes scoorden twee keer en ook Luc Castaignos was trefzeker. Na de rust vonden Merlin Schutte, Tim Hölscher (2), Alvin Daniels en wederom Promes het net.

Ajax versloeg eerder vandaag al een ploeg met Duitse amateurs en kwam vanmiddag tegen Aalborg niet verder dan 2-2. Oud-AZ'er Thomas Enevoldsen zette de Deense kampioen nog op voorsprong, waarna Lasse Schöne een vrije trap raakschoot. Na rust bracht Danny Bakker de Amsterdamse equipe op 2-1, maar Aalborg kwam in de slotfase nog langszij.

Ook sc Heerenveen heeft een oefenwedstrijd niet winnend weten af te sluiten. De ploeg van Dwight Lodeweges kwam tegen Almere City niet verder dan 0-0. PEC Zwolle speelde met 1-1 gelijk tegen het Belgische Royal Mouscron. De equipe van Ron Jans kwam al snel op achterstand, maar Mustafa Saymak bepaalde de eindstand kort voor rust op 1-1.