Gerrard: "Leeftijd, fysiek en Liverpool nopen mij tot stoppen"

22 juli 2014, 14:15

Steven Gerrard zette maandag een punt achter zijn interlandloopbaan. De 34-jarige middenvelder zegt het fysiek niet meer te kunnen opbrengen om het spelen voor de Engelse nationale ploeg met zijn club Liverpool te combineren. "Om met mijn lichamelijke gesteldheid zowel voor de nationale ploeg als voor mijn club uit de komen, is te veel gevraagd", legt Gerrard uit.

"Ik heb deze beslissing niet genomen naar aanleiding van het WK. Ik heb dit besloten vanwege van mijn leeftijd, mijn fysieke gesteldheid en omdat ik eerlijk wil zijn naar Liverpool toe. Het feit dat we de Champions League hebben gehaald, speelt een grote rol. Ik moest nu op de eerste plaats aan mezelf denken. Hoe kan ik goed presteren in de Champions League fit zijn voor iedere wedstrijd en mijn gewenste niveau halen? Dat kan alleen als ik regelmatig rust neem en op deze manier is dat mogelijk."

Gerrard kwam 114 keer uit voor Engeland. Met The Three Lions reikte hij echter op een eindtoernooi nooit voorbij de kwartfinales. "Ik haalde niet altijd mijn niveau. Maar ik denk dat het belangrijkste is als je voor Engeland uitkomt, dat je je honderd procent geeft, dat je knokt en je uiterste best doet."

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen