Henry ontkent sollicitatie, Gerrard genoemd voor bondscoachschap

10 januari 2023, 22:35
Henry ontkent sollicitatie, Gerrard genoemd voor bondscoachschap

Thierry Henry heeft niet gesolliciteerd naar de functie van bondschoach van België. Dat heeft hij dinsdag verklaard tegenover het Britse Sky Sports. Steven Gerrard zou zijn trainersloopbaan mogelijk wél als bondscoach kunnen vervolgen. 

"Ik wil duidelijk maken dat ik, in tegenstelling tot enkele berichten, mijn diensten nooit bij de Belgische bond heb aangeboden om de nieuwe trainer te worden", meldde Henry desgevraagd. De deadline voor het insturen van een sollicitatiebrief verliep maandagavond. De KBVB gaf aan op zoek te gaan naar een 'ambitieuze serial winner, tactisch expert en internationaal ervaren people-manager'. 

Vanuit de spelersgroep van de Rode Duivels werd Henry juist nadrukkelijk naar voren geschoven als opvolger van Roberto Martínez. Tijdens het afgelopen WK fungeerde hij als assistent van de Spanjaard die inmiddels is aangesteld als bondscoach van Portugal. Onder meer Romelu Lukaku en Toby Alderwereield zagen een promotie van de oud-aanvaller van Arsenal en FC Barcelona wel zitten, meldden ze de afgelopen tijd. 

Lees ook: Van Gaal wil naar België

Gerrard naar Polen?

Ook Polen is na het WK op zoek naar een nieuwe oefenmeester. Volgens het Poolse Meczyki is Steven Gerrard kandidaat om Czeslaw Michniewicz op te volgen. Het contract van de vorige bondscoach werd niet verlengd nadat Polen in Qatar in de achtste finale sneuvelde tegen Frankrijk. Er zijn echter meer kandidaten, want ook Hervé Renard (op het WK actief met Saoedi-Arabië) en Paulo Bento (na het WK opgestapt bij Zuid-Korea) zouden op de kandidatenlijst van de Poolse bond voorkomen.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen