FIFA geeft waarschuwing aan CONMEBOL inzake Suarez

23 juli 2014, 15:42

De FIFA heeft de CONMEBOL laten weten dat het zich niet moet mengen in de zaak rond Luis Suarez. De voetbalfederatie van Zuid-Amerika sprak onlangs openlijk haar steun uit voor de geschorste Uruguayaan en de wereldvoetbalbond is hier niet van gediend.

"Vergeet niet dat de maatregelen van de FIFA op basis van absolute onafhankelijkheid tot stand zijn gekomen", stelt de FIFA richting de CONMEBOL. "Bij het bepalen van de schorsing zijn er geen instructies van andere partijen aan te pas gekomen. Het besluit is genomen door rechtbanken met de nodige kennis, vaardigheden en ervaringen", legt de mondiale voetbalbond uit.

Suarez werd voor negen interlands een vier maanden geschorst, naar aanleiding van het feit dat hij tijdens het WK-treffen tussen Italië en Uruguay zijn tanden in de schouder van verdediger Giorgio Chiellini zette. De aanwinst van FC Barcelona bood, na zich terugetrokken te hebben in zijn ouderlijk huis, per brief zijn excuses aan. Chiellini accepteerde deze en pleitte vervolgens voor een strafvermindering. Een beroep van Suarez werd van tafel geveegd, maar de Uruguayaan gaat bij het Hof voor Arbitrage voor Sport (CAS) in beroep.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen