Britse vicepremier: "Neem Rusland het WK 2018 af"

27 juli 2014, 09:54

Als het aan de Britse vicepremier Nick Clegg ligt, wordt het wereldkampioenschap van 2018 niet in Rusland afgewerkt. Alom wordt aangenomen dat de Russen mede-verantwoordelijk zijn voor de vliegtuigcrash in Oekraïne, die bijna tweehonderd Nederlanders het leven kostte. Na een dergelijk incident zou het ongepast zijn om een voetbalfeest als het wereldkampioenschap in Rusland te houden, zegt Clegg in de Sunday Times.

"Het is ondenkbaar dat Poetin een dergelijk evenement mag organiseren", stelt Clegg. Volgens hem is een grens overschreden. "Het zou de rest van de wereld zwak en huichelachtig maken als het WK in Rusland is."

De wereldvoetbalbond FIFA liet eerder deze week in een verklaring op de eigen website weten dat het toernooi wat hen betreft 'gewoon' door moet gaan. "De geschiedenis heeft uitgewezen dat een boycot van een toernooi, of politieke isolatie, niet de meest effectieve manier is om problemen op te lossen. De organisatie van het WK levert mondiale aandacht op en kan om die reden een sterke manier zijn om de dialoog op gang te brengen. Het WK voetbal verenigt teams en landen vanuit de hele wereld, in de geest van fair play en onderling respect."

De KNVB heeft nog geen standpunt ingenomen in de kwestie. "De KNVB vindt het meer gepast om de discussie over een WK in Rusland op een later moment te voeren, zodra het onderzoek naar de ramp is afgerond."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen