Spelers kampioensploeg Spakenburg gebruikten doping

Ger
9 augustus 2014, 01:33

Verschillende spelers van SV Spakenburg hebben in het seizoen 2011/2012 doping gebruikt. Dat meldt NRC Handelsblad, dat zich onder meer baseert op getuigenissen van twee voetballers van de amateurclub. Het zou gaan om een poeder met de stof methylhexanamine

Beide spelers verklaren anoniem over het structurele gebruik door de selectie van Spakenburg. Het middel, CrackV3 genaamd, werd voor de wedstrijd in bidons gemengd met water. De meeste basisspelers namen structureel een dosering. Het bestuur van Spakenburg erkent dat de medische staf eind 2011 op het middel stuitte en de spelers vervolgens heeft verboden het nog langer te gebruiken. De club heeft verder geen actie ondernomen. Het gebruik van methylhexanamine ging daarna gewoon door. Na het seizoen waarin Spakenburg kampioen werd, kwam er een nieuwe trainer die de spelers verbood het middel nog langer te gebruiken. Ook vertrok een aantal spelers. Daarna werd het alleen nog sporadisch gebruikt.

De KNVB laat in een reactie weten dat ze het onderzoek van de Dopingautoriteit afwachten. "Als uit dat onderzoek blijkt dat de dopingregels overtreden zijn, zal de tuchtcommissie zich over de zaak buigen. Bij een eerste dopingovertreding wordt een speler in principe twee jaar uitgesloten van wedstrijden, trainingen en activiteiten van de KNVB."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen