Dortmund wervelt langs matig Bayern in Duitse Super Cup

13 augustus 2014, 19:52   Bijgewerkt: 13 augustus 2014, 20:21

Borussia Dortmund heeft woensdagavond voor de zesde maal in de clubhistorie de DFL Supercup op haar naam geschreven. In het eigen uitverkochte en uiterst sfeervolle Signal-Iduna-Park maakte de formatie van coach Jürgen Klopp op zeer overtuigende wijze korte metten met landskampioen Bayern München: 2-0. Vorig jaar wist Dortmund hetzelfde kunstje te flikken tegen Bayern, toen werd het 4-2.

Een speler die wel aan de aftrap stond, was Robert Lewandowksi. Jarenlang maakte de Poolse goalgetter furore in het shirt van Dortmund, nu stond hij tegenover zijn ploeggenoten van weleer. Hij zag met lede ogen aan hoe hij en zijn ploeggenoten van Bayern hun meerdere moesten erkennen in de geel-zwarte opponent. De kampioen was nergens te bekennen tegen Dortmund, dat met het mes tussen de tanden speelde en de score nog minder draaglijk had kunnen laten uitvallen voor Bayern.

In plaats van dat de Beierse ploeg de druk opvoerde en op jacht ging naar de gelijkmaker, denderde Dortmund door. Nadat diverse kansen al onbenut waren gelaten, verdubbelde Pierre Emerick Aubameyang wél de marge voor Dortmund. Hij had zijn Spiderman-masker (zie foto) al klaarliggen naast het veld. Bayern, dat vorig seizoen met twee vingers in de neus landskampioen werd, kwam niet meer in de buurt van een resultaat.

Zodoende begint Bayern uiterst teleurstellend aan het nieuwe seizoen en ziet Lewandowski zijn oude ploeg met de eerste prijs van het seizoen aan de haal gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen