Mourinho hield vertrek Aké tegen: "Hij wilde me houden"

7 september 2014, 09:31

Nathan Aké verblijft momenteel met Jong Oranje, waarmee hij maandag in het kader van de EK-kwalificatie tegen Jong Slowakije speelt. Het is even wat anders, aangezien hij normaal met de sterren van Chelsea traint. De negentienjarige verdediger leert veel in Londen, waar hij kan rekenen op het vertrouwen van manager José Mourinho. De Portugees wilde niet dat Aké deze zomer bij The Blues vertrok.

"Hij heeft gezegd dat hij me echt bij de groep wilde houden", zegt Aké in De Telegraaf. De verdediger zag zijn carrière bij Chelsea op zestienjarige leeftijd in een stroomversnelling terechtkomen. Een basisplaats heeft hij nog niet, maar dat heeft volgens de Nederlander tijd nodig: "Niet veel jongens van negentien spelen al in de basis bij zo'n club, al lijken heel veel mensen dat soms wel te verwachten. Ik weet dat ik nog tijd heb en Mourinho is tevreden tot nu toe."

De stijl en trainerskwaliteiten van Mourinho zijn uniek, vindt Aké. "De manier waarop hij iets zegt en dingen duidelijk maakt bij trainingen. Als je bijvoorbeeld je voet terugtrekt, dan wordt hij boos. Hij houdt van mensen die elk moment álles geven en laat dan zien dat hij dat van je verlangt. Automatisch ga je daar in mee", aldus onze landgenoot, die op het trainingsveld staat met de beste spelers ter wereld: "Dat kan moeilijk zijn, maar daar leer je écht veel van."

Aké kent een leermeester in de ervaren John Terry: "Hij helpt de jongere jongens echt met alles en praat veel met je over waar je aan moet werken. Hij maakt duidelijk wanneer de kansen komen je die echt moet pakken. Daar wacht ik op. De komende periode komen er veel wedstrijden aan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen