De Boer: "Alles aan doen om drie punten te pakken"

Ger
16 september 2014, 14:05

Ajax start de pittige poulefase in de Champions League woensdagavond met een thuiswedstrijd tegen de Franse topclub Paris Saint Germain. Trainer Frank de Boer blikt ondanks de underdogpositie van zijn ploeg optimistisch vooruit naar het duel.

"We zitten in een heel zware poule, maar we hebben vorig jaar bewezen tegen goede teams punten te kunnen pakken", verwijst De Boer naar de overwinning op FC Barcelona. Toch was het niet voldoende om te overwinteren. Ajax eindigde in de groepsfase als derde en daalde af naar de Europa League. Daarin werden de Amsterdammers direct met duidelijke cijfers uitgeschakeld door Red Bull Salzburg. "Ons doel is overwinteren. Dat dat niet lukte, komt vooral door gebrek aan ervaring en soms misten we geluk", aldus de oefenmeester.

Met PSG treft Ajax dit seizoen direct een tegenstander van formaat, beseft ook De Boer. "Ze hebben alle posities heel goed dubbel bezet. Ze kunnen lang meedraaien om de zege in de Champions League. PSG heeft meer kwaliteit, ook meer budget, maar dan ben je nog niet zeker van de overwinning. Ik proef bij de spelers dat ze er heel veel zin in hebben. Dat ze er alles aan gaan doen om drie punten te pakken. Je moet respect hebben voor je tegenstander, maar geen ontzag. Dat probeer ik mijn spelers mee te geven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen