Van der Vaart sluit woensdag aan bij groepstraining

30 september 2014, 14:49

Rafael van der Vaart voegt zich woensdag weer bij de selectie van Hamburger SV. De aanvoerder, die al een paar maanden loopt te kwakkelen met diverse fysieke ongemakken, stond een aantal weken buitenspel wegens een kuitblessure. Hij is echter voldoende hersteld om weer volledig te trainen met Die Rothosen.

De international van Oranje kwam dit seizoen slechts 127 minuten actie voor HSV. In het doelpuntloze gelijkspel tegen 1.FC Köln maakte hij de negentig minuten vol, tijdens de blamerende 0-3 nederlaag tegen SC Paderborn viel hij na 37 minuten uit met een blessure. Sindsdien kwam de 31-jarige Nederlander niet meer aan spelen toe. Hij keerde al wel terug op het trainingsveld, maar moest twee dagen later weer afhaken.

HSV kent tot dusver een dramatisch seizoen. De formatie uit Hamburg is de drager van de rode lantaarn in de Bundesliga, met twee punten uit zes wedstrijden. Afgelopen weekend maakte de ploeg haar eerste doelpunt van het seizoen, tegen Eintracht Frankfurt (1-2 verlies).

Komende zaterdag staat de pittige uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund op het menu voor HSV.