'KNVB overweegt herinvoering van Tweede Divisie'

2 oktober 2014, 08:48

De KNVB denkt er serieus over na om de Tweede Divisie met ingang van het seizoen 2016/2017 te herinvoeren. Het moet een landelijke competitie worden, die een meer geleidelijke doorstroming van de Topklasse naar de Jupiler League moet bewerkstelligen. Dat meldt De Telegraaf.

Er zal op 29 november een voorstel van de Piramide Stuurgroep (KNVB/Topklassers en Jupiler League-clubs) bij het amateurbestuur worden neergelegd. Deze instantie bestudeert normaliter de verplichte promotie/degradatie vanuit de Jupiler League en Topklasse. Naar aanleiding van het voorstel zal het amateurbestuur kijken of het heil zit in de herinvoering.

De clubs in de Jupiler League en de Topklasse zouden er niet om staan te springen, vanwege wegvallende inkomsten en dure licentie-eisen. De KNVB wil echter een reeks aangepaste licentievoorwaarden doorvoeren. Dat wil de bond ook, omdat het dan hoopt dat prof- en amateurclubs op 2 december zullen instemmen met een verplichte promotie-/degradatieregeling tussen het amateur- en profvoetbal.

De Tweede Divisie werd voor het laatste in het seizoen 1970-1971 gespeeld. Destijds kroonden De Volwijckers uit Amsterdam zich tot kampioen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen