Conte ziet het zitten in Pellè: "Kan belangrijk voor ons zijn"

13 oktober 2014, 14:28

Graziano Pellè kreeg voor de eerste keer in zijn carrière een invitatie voor de nationale ploeg van Italië. Afgelopen vrijdag kwam de spits van Southampton niet in actie in het EK-kwalificatieduel met Azerbeidzjan (2-1 winst), maar vanavond lijkt hij zijn debuut te maken in de uitwedstrijd tegen Malta. De Italiaanse media verwachten dat de oud-Feyenoord in de basis begint. Bondscoach Antonio Conte denkt in ieder geval dat hij er klaar voor is.

"Pellè kan een belangrijke speler voor ons zijn", sprak Conte tegen het Italiaanse RaiSport. "Hij is fysiek sterk, wat erg nuttig is tegen ploegen die zich alleen maar op hun eigen helft bevinden. In dat soort situaties is het belangrijk om een speler te hebben die de bal kan vasthouden, zodat andere spelers in stelling kunnen worden gebracht. In onze selectie is er geen andere spits die deze eigenschappen heeft", zegt de bondscoach over de spits.

Conte verweet La Squadra Azzurra een gebrek aan scherpte voor het doel, na de wedstrijd tegen Azerbeidzjan. "We produceerden 22 schoten. Dat geeft aan dat we aanvallend speelden, maar in wedstrijden als deze moet er meer finesse zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen