Vrouwen FC Twente verlaten CL met opgeheven hoofd

16 oktober 2014, 09:58

De vrouwenploeg van FC Twente greep woensdag naast een plek in de tweede ronde van de Champions League. Na een 1-2 nederlaag in eigen huis, ging ook de return verloren (1-0). Toch heerst er tevredenheid, want volgens Anouk Dekker heeft de ploeg ten opzichte van een jaar geleden een grote stap in haar ontwikkeling gezet. Vorig seizoen werd met grote cijfers verloren van een andere Franse ploeg, Olympique Lyon.

"Vorig seizoen zijn we kansloos geweest tegen Lyon. Als je dan ziet wat we een seizoen later hebben neergezet tegen een vergelijkbare tegenstander dan is dat een groot compliment. Het was absoluut mogelijk na het resultaat vorige week en hoe we tot die uitgangspositie zijn gekomen. Het zat er nu helaas niet in. Ik kan eigenlijk niet anders dan trots zijn op mijn team, hoezeer ik ook baal van de uitschakeling", zegt ze op de clubsite.

Coach Arjan Veurink vult aan: "Het is dan wel niet gelukt een ronde verder te komen maar met het team en staf zijn we trots op wat er gepresteerd is. Onze teleurstelling en de vreugde bij de tegenstander geeft goed weer hoe het er over twee duels uit heeft gezien. We hebben ons kunnen meten met individueel sterke speelsters. Het doet me goed te zien wat we er als team tegenover hebben gezet en welke stappen we hebben gemaakt. Niet alleen teamtactisch en fysiek maar zeker ook een resultaat neerzetten vanuit het geloof in eigen kunnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen