Vier Nederlanders op lijst mooiste Europese goals ooit

17 oktober 2014, 11:40   Bijgewerkt: 17 oktober 2014, 12:28

De UEFA heeft in het kader van haar 60-jarig jubileum een lijst opgesteld met de 60 mooiste doelpunten uit de historie van het Europese voetbal. Op de lijst staan zes doelpunten die geproduceerd werden door Nederlanders. Marco van Basten en Pierre van Hooijdonk zijn met twee doelpunten genomineerd, Arjen Robben en Wim Jonk behoren ook tot de kanshebbers voor de titel van mooiste Europese treffer ooit.

Uiteraard is de fabuleuze volley van Van Basten en tijdens de EK-finale in 1988 tegen Rusland opgenomen in het lijstje genomineerde doelpunten. Zijn beroemde doelpunt in de Champions League-wedstrijd van AC Milan tegen IFK Göteborg maakt ook kans. Van Hooijdonk ziet zijn twee magnifieke vrije trappen in de UEFA Cup, tegen Borussia Dortmund (in de finale) en Freiburg, terug in de lijst.

Robben is kanshebber vanwege zijn doelpunt in de CL-confrontatie tussen Manchester United en Bayern München in het seizoen 2009/2010, toen hij een volley scoorde uit een hoekschop van Franck Ribéry. Jonk is de vierde genomineerde Nederlander, met zijn doelpunt voor Ajax tegen Torino in het UEFA Cup-seizoen 1991/1992.

Op de officiële website van de UEFA kan er gestemd worden op de doelpunten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen