Ajax wisselde weer kennis uit met sparringpartner Barça

23 oktober 2014, 10:25

Ajax doet er alles aan om haar jeugdopleiding te verbeteren. In het kader van de ontwikkeling van de Amsterdamse academie voerden hoofd opleidingen Wim Jonk en hoofd talentontwikkeling Ruben Jongkind gesprekken met de opleiders binnen FC Barcelona, afgelopen dinsdag de opponent van Ajax in de Champions League.

"De contacten om kennis uit te wisselen zijn vorig jaar tot stand gekomen", zegt Jongkind in De Telegraaf over de kennisuitwisseling tussen Ajax en de Catalaanse grootmacht. "Dit keer hebben beide clubs een presentatie gegeven over hun jeugdopleiding en zijn we vier uur lang de diepte in gegaan", legt het hoofd talentontwikkeling uit.

Ajax zette een werkgroep methodologie op, naar aanleiding van eerdere gesprekken. "FC Barcelona heeft zes methodologen fulltime in dienst. Zij zorgen voor de rode draad in de opleiding. In Nederland is dat van oudsher een taak van het hoofd opleidingen, die het echter ook druk heeft met allerlei andere zaken. In Spanje houdt een aparte afdeling zich met onderzoek en ontwikkeling bezig. Welke trainingen geven we aan welke leeftijdscategorie? Hoe bewaken we de speelstijl? En welke oefeningen passen in die visie? Het is een controlemechanisme voor de trainers", aldus Jonkind.

De mindset in de opleiding is heel belangrijk, geeft Jonkind aan. "Bij FC Barcelona gaan ze zo ver dat er wordt gezegd dat het opleiden van trainers nog belangrijker is dan het opleiden van spelers. Daar doen wij ons voordeel mee, zoals Barça ook zaken van ons kopieert. Alles met het doel om nog beter te worden. "

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen