Pirlo helpt Juve met vrije trap, De Ceglie nekt Inter

1 november 2014, 21:33   Bijgewerkt: 2 november 2014, 10:15

Andrea Pirlo is het nemen van vrije trappen nog niet verleerd. De 35-jarige middenvelder legde zaterdag met een rake vrije trap de basis voor een overwinning van Juventus in de uitwedstrijd tegen promovendus Empoli. Er werd met 0-2 gewonnen in Toscane.

De vrije trappen van Pirlo zijn gevreesd, ook al stond de teller dit seizoen nog op nul. De Italiaan, die tegen Empoli ook pas zijn vierde wedstrijd van deze Serie A-jaargang speelde, liet in de 61ste minuut zien zijn kunstje nog altijd onder de knie te hebben. Hij passeerde Empoli-keeper Davide Bassi met een vrije trap van een meter of twintig van het doel. Álvaro Morata bepaalde elf minuten later de eindscore op 0-2. De van Real Madrid overgenomen speler kapte zijn tegenstander uit en draaide de bal vervolgens met links fraai in de verre bovenhoek. In de slotseconde kreeg Empoli-speler Lorenzo Tonelli rood omdat hij Carlos Tevez een duidelijke scoringskans had ontnomen.

Juventus herstelt zich zodoende van de 1-0 nederlaag die het eerder deze week leed bij Genoa. Het heeft nu drie punten voorsprong op nummer twee AS Roma, dat eerder op de dag met 2-0 verloor bij Napoli.

Bij Internazionale is coach Walter Mazzarri verder onder druk komen te staan na een 2-0 nederlaag bij hekkensluiter Parma. De gevallen topclub uit Milaan blijft daardoor in de middenmoot van de Serie A bivakkeren. De achterstand op Juventus bedraagt inmiddels al tien punten, na tien speeldagen.

Paolo De Ceglie was met twee doelpunten de grootste plaaggeest van Internazionale. De 28-jarige Italiaan opende in de vijfde minuut de score na een voorzet van Andrea Rispoli. Naarmate de wedstrijd vorderde, drong Inter steeds meer aan, maar doelpunten van de bezoekers bleven uit. Een schot van Mateo Kovacic tegen de paal was het gevaarlijkste wapenfeit van i Nerazzurri. In de 76ste minuut had De Ceglie aan de andere kant wel succes. Hij kreeg de bal na een geblokt schot van Antonio Cassano met wat geluk voor de voeten en passeerde keeper Samir Handanovic vervolgens voor de tweede keer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen