Oekraïense coach fiks geschorst na racistische grap

12 november 2014, 17:02

In Rusland is wederom een boete uitgedeeld voor racistisch gedrag. Igor Gamula, de coach van FC Rostov, heeft van de Russische voetbalbond (RFS) een schorsing van vijf wedstrijden opgelegd gekregen, nadat hij schuldig werd bevonden aan het maken van een racistische opmerking.

Dat maakte de RFS woensdag in een statement bekend. Gamula werd op de persconferentie na afloop van de wedstrijd tegen Ural Ekaterinburg op 31 oktober gevraagd of zijn club Benoit Angbwa, een verdediger uit Kameroen, had gecontracteerd. "We hebben al zes donkere spelers, wil je dat we nog een zevende krijgen? Angbwa woont hier alleen, we kopen hem niet", reageerde de coach op de vraag.

De uitlatingen van de 54-jarige oefenmeester deden, vooral in Groot-Brittanië, veel stof opwaaien. "Ik heb meteen tegen een journalist gezegd dat de opmerkingen tussen hem en mij waren en dat het een grap was. Hij heeft de quote toch gepubliceerd. Ik wil nogmaals benadrukken dat het om een grap ging. Ik heb een prima verstandhouding met alle donkere spelers uit het team. De Britse pers begrijpt onze Russische humor gewoon niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen