"El Ghazi moet zich net als Ronaldo op zijn lichaam focussen"

21 november 2014, 10:45

Anwar El Ghazi lijkt op korte termijn zijn handtekening te zetten op een verbeterd en verlengd contract bij Ajax. De dit seizoen doorgebroken flankspeler heeft volgens Ronald de Boer veel potentie, maar de oud-international vindt dat de jonge Ajacied aan zich fysiek moet werken.

"Ik vind hem een lekker joch. Hij heeft talent, is enthousiast, wil graag en luistert goed. Anwar heeft heel veel specifieke kwaliteiten om een topper te zijn", stelt De Boer in De Telegraaf. "Hij kan ook goed in de spits spelen, omdat hij balvast is. En koppend is hij door zijn timing ijzersterk", aldus de oud-Ajacied. "Al moet hij nog beter gaan beseffen wat het inhoudt om prof te zijn. Bij Jong Oranje zag ik hem laatst weer alleen aanvallend denken. Anwar moet echt nog stappen maken. Maar ik heb veel vertrouwen in hem."

De broer van Ajax-coach Frank de Boer vindt El Ghazi een ruwe diamant, die nog geslepen moet worden. Dat moet hij min of meer zelf doen, zegt De Boer. "Qua fitheid vind ik dat hij nog niet daar is waar hij moet zijn. Je ziet nog niet de contouren van zijn benen, het is te slap. En ook zijn bovenlichaam kan nog veel krachtiger", vindt de televisieanalist. "Anwar spiegelt zich graag aan Cristiano Ronaldo. Maar in plaats van zijn trucjes te imiteren zou hij zich net zo op zijn lichaam moeten focussen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen