Groningen wil PSV 'pijn doen': "Geen tijd en ruimte geven"

21 november 2014, 15:36

FC Groningen krijgt zondagmiddag met PSV de koploper van de Eredivisie op visite. Het is de start van het uitdagende programma waar de ploeg van Erwin van de Looi aan het einde van 2014 mee te maken krijgt. De oefenmeester had er een mooi wielermetafoor voor: "We gaan zondag beginnen aan de laatste etappe van 2014 en daar zitten een paar mooie bergbeklimmingen in."

Nog zes wedstrijden, dan is de winterstop aangebroken voor Groningen. "We spelen nog vier keer thuis en twee keer uit. Vijf keer voor de competitie en één keer voor de KNVB-beker. We kijken uit naar zondagmiddag om half één", doelt Van de Looi op de clubwebsite op de thuiswedstrijd tegen PSV. "Dit soort wedstrijden kunnen net dat kleine duwtje over de drempel betekenen. Qua puntenaantal staan we er redelijk voor op de ranglijst, maar qua spel moeten we echt nog meer bieden."

Van de Looi is onder de indruk van de tegenstander uit Eindhoven, maar achter zijn ploeg niet kansloos. Vooral als het op een goede manier met het mes tussen de tanden gaat spelen. "PSV heeft kwalitatief de beste selectie van de Eredivisie en is niet voor niets de koploper. Maar er liggen voor ons ook zeker mogelijkheden. We zullen met lef en durf op het veld moeten staan. Met de instelling dat we ze pijn kunnen doen. En daarmee bedoel ik niet dat er geschopt moet worden, maar wel kort gedekt en altijd in de buurt van de bal. We moeten ze geen tijd en ruimte geven om te voetballen."

Groningen heeft een uitstekende staat van dienst in de eigen Euroborg, met dertien punten uit vijf duels. "We zijn thuis ongeslagen en dat gaan we zo houden. We hebben een plan om de tegenstander zo goed mogelijk te bespelen en onze eigen mogelijkheden te benutten en het gaat zondag, zoals altijd, om de uitvoering. Sommige clubs liggen elkaar beter of minder en PSV heeft het altijd vrij lastig in Euroborg. Ook al zijn het over de jaren heen compleet andere elftallen die op het veld staan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen