Oranje Leeuwinnen mogen nog hopen na remise

22 november 2014, 20:28   Bijgewerkt: 23 november 2014, 01:33

De Nederlandse voetbalvrouwen hebben nog altijd uitzicht op hun WK-debuut. De eerste play-off tegen Italië eindigde zaterdag in een volgepakt Kyocera Stadion in Den Haag in een 1-1 gelijkspel. Daardoor moet Nederland komende donderdag in de return in het Italiaanse Verona sowieso scoren om kans te houden op een ticket voor de mondiale titelstrijd, komende zomer in Canada.

Met de remise deden de Oranje Leeuwinnen zichzelf enigszins tekort, aangezien ze in grote delen van de wedstrijd het betere van het spel hadden ten opzichte van de Italianen. De eerste serieuze mogelijkheid van de wedstrijd was ook voor het thuisland. Sherida Spitse nam het Italiaanse doel onder vuur met een vrije trap, waarop keepster Laura Giuliani fraai redde. De Italiaanse was even daarvoor nog witheet op de Roemeense arbitrage geweest. De vrije trap werd namelijk toegekend omdat Giuliani hands gemaakt zou hebben, maar ze liet het leder nog net binnen 'de zestien' los. Uiteindelijk liep het, door eigen ingrijpen, met een sisser af voor Giuliani.

Dat gold vijf minuten later aan de andere kant niet voor haar Nederlandse collega Loes Geurts. Een afstandsschot van Melania Gabbiadini paste precies tussen de doelpaal en de vingertoppen van de doelvrouw, waardoor Italië op 0-1 kwam. Oranje ging meteen op jacht naar de gelijkmaker en het had niet veel gescheeld of die was snel gevallen. Een kopbal van sterspeelster Vivianne Miedema werd door Daniela Stracchi van de doellijn gehaald.

Negen minuten na rust had Miedema wel succes. De 19-jarige Hoogeveense, speelster van Bayern München, schoot al dan niet via een Italiaans been raak na een voorzet van Manon Melis vanaf de rechterflank. In de slotfase kreeg Nederland meerdere mogelijkheden om de winst naar zich toe te trekken, maar onder meer Miedema, Daniëlle van de Donk en Lieke Martens hadden geen geluk in de afwerking.

In de return van komende donderdag in het Stadio Marc'Antonio Bentegodi van Hellas en Chievo Verona is nog alles mogelijk, maar Nederland moet in elk geval scoren om uitzicht te houden op het WK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen