PSG-coach Blanc: "Ik heb veel respect voor dit Ajax"

24 november 2014, 15:27

Paris Saint Germain is reeds gekwalificeerd voor de knock-out fase van de Champions League, maar de wedstrijd tegen Ajax van komende dinsdag is wat betreft de Franse kampioen absoluut geen duel om des keizers baard. De Fransen, die één punt boven FC Barcelona staan, willen groepswinst bewerkstelligen.

De laatste groepswedstrijd van PSG tegen Barça lijkt het meest belangrijk te zijn voor de ploeg van Laurent Blanc, maar het treffen met Ajax is volgens de coach minstens zo belangrijk. "Ik denk dat we het allemaal wel eens zijn dat ongeslagen moeten blijven, voordat we uberhaupt kunnen denken aan een beslissend duel met Barcelona. We moeten ons alleen op de wedstrijd van dinsdag focussen, aangezien we in de heenwedstrijd tegen Ajax genoeg problemen hebben gehad", aldus de Franse oefenmeester.

Blanc heeft de confrontatie in de Amsterdam ArenA nog vers op zijn netvlies staan. "Ze daagden ons uit, maar wij hen ook. Ik heb hun wedstrijd tegen Barcelona ook gezien. Daar hadden ze op een gegeven moment zelfs met 2-0 of 3-0 voor kunnen staan. Ik heb veel respect voor dit Ajax. Er lopen zeer goede spelers rond, vooral in de voorhoede", stelt de complimenteuze trainer.

PSG kan tegen Ajax niet beschikken over Marco Verratti, Yohan Cabaye, Nicolas Douchez en Jean-Christophe Bahebeck. Lucas Moura keert mogelijk terug bij de regerend kampioen van Frankrijk.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen