Seedorf, De Boer en Beenhakker present op KNVB-congres

28 november 2014, 20:13

Op 15 december wordt de toekomst van het Nederlandse voetbal besproken door diverse betrokkenen uit de voetbalwereld. Er komen veel prominenten bijeen op het congres in Utrecht, dat door de KNVB geïnitieerd is. Onder meer Clarence Seedorf, Frank de Boer en Leo Beenhakker zullen, net als Oranje-bondscoach Guus Hiddink, tafelgast zijn.

"Dit congres is voor ons een belangrijk ijkpunt", geeft technisch manager Jelle Goes van de KNVB aan tegenover het ANP. "Om de discussies te stimuleren, hebben wij een aantal tafelgasten uitgenodigd. Wij geloven dat zij de discussies kunnen verrijken vanwege hun ervaring op internationaal topniveau, zowel als speler als trainer."

Hiddink hoopte op toezeggingen van Johan Cruijff, Wim Jansen en iconen die afkomstig zijn uit andere sporten, zoals oud-honkballer Robert Eenhoorn, schaatscoach Gerard Kemkers (deze week aangesteld door FC Groningen) en judocoryfee Cor van der Geest. Het is nog niet duidelijk of deze personen aanwezig willen zijn.

Op het congres krijgen alle trainers, technisch directeuren, hoofden jeugdopleiding en algemeen directeuren van alle Nederlandse profclubs de kans om hun visie op de status van het Nederlandse voetbal te uiten. "Het wordt de eerste keer in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal dat zoveel voetbaltechnische experts van alle clubs bij elkaar komen om na te denken over onze gezamenlijke toekomst", aldus directeur betaald voetbal Bert van Oostveen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen