Dijkhuizen tekent bij: "Mocht niet weg van mijn dochters"

12 december 2014, 09:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Marinus Dijkhuizen staat ook de komende jaren als trainer voor de groep bij Excelsior. De oud-spits heeft zijn contract bij de Rotterdamse ploeg met twee jaar verlengd. De contractverlenging hing al enige tijd in de lucht, maar is vrijdag officieel beklonken. "Marinus is een trainer die bij onze club past."

De 42-jarige Dijkhuizen is blij met zijn nieuwe contract. "Het bevalt van beide kanten goed, dus daarom hoefden we niet langer te wachten. Heel positief dat nu al duidelijk is dat we met elkaar verdergaan. Dat geeft een goed signaal naar elkaar en naar de buitenwereld. We hebben een goede groep en Excelsior is een leuke club." De coach promoveerde vorig seizoen met Excelsior naar de Eredivisie en doet met de club nu goed mee op het hoogste niveau. "Natuurlijk ben ik ambitieus, maar niet zo dat ik na anderhalf jaar al weer weg moet hier. Toen de aanbieding kwam voor nog twee seizoenen hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik kan mezelf hier nog prima ontwikkelen en de ambities van de club passen in het plaatje zoals ik dat voor ogen heb. Bovendien mocht ik van mijn dochters niet naar een andere club, want die hebben het hier prima naar hun zin, haha."

Mocht Excelsior onverhoopt weer terug naar de Jupiler League, dan is dat voor Dijkhuizen geen aanleiding om te vertrekken. "De Eredivisie is zo'n mooi podium, dus daar wil je met zijn allen actief op blijven. De garantie dat je erin blijft, heb je niet. We gaan er met zijn allen wel alles aan doen om in de Eredivisie te blijven. Mocht dat onverhoopt niet lukken, dan is dat misschien voor mijn ontwikkeling ook goed om dat proces door te maken."

"Marinus is een trainer die bij onze club past, dat hebben we al eerder gezegd", zegt algemeen directeur Ferry de Haan van Excelsior over de contractverlenging van de succesvolle coach. "Hij is reëel en kan ook met de onmogelijkheden omgaan. Wij zijn tevreden over hem en daarom hoefden wij niet lang na te denken of we met hem verder willen. We zullen Marinus meer gaan betrekken bij beleidszaken op technisch gebied, omdat hij heeft aangetoond in het belang van de club te kunnen denken. Zijn manier van voetballen spreekt ons ook aan. We weten dat we wel eens tegen een zeperd kunnen aanlopen, maar ook dat we het maximale er uithalen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen