Ajax zet met tien man beschamend resultaat neer tegen Excelsior

24 april 2024, 22:57   Bijgewerkt: 25 april 2024, 07:28
Foto: © Imago

Ajax heeft woensdag de thuiswedstrijd tegen Excelsior gelijk gespeeld. Tegen de degradatiekandidaat uit Rotterdam kwamen de Amsterdammers nog wel op voorsprong via Devyne Rensch, maar na een rode kaart voor aanvoerder Steven Bergwijn kantelde de wedstrijd en scoorden de Kralingers twee keer. Vlak voor tijd maakt Chuba Akpom de gelijkmaker voor Ajax: 2-2. Voor Excelsior waren Julian Baas en Lazaros Lamprou trefzeker.

Bij Ajax voerde trainer John van ’t Schip één wijziging door ten opzichte van de basiself van de laatste wedstrijd, tegen FC Twente (2-1 winst). Branco van den Boomen werd naar de bank verwezen, hij werd vervangen door Benjamin Tahirović. Ajax begon deze wedstrijd met vier verdedigers, waar dat er in de voorgaande weken vijf waren. Bij Excelsior ontbrak Troy Parrott, hij was geschorst na de rode kaart die hij kreeg nadat de wedstrijd tegen FC Volendam al afgelopen was. Hij werd in de spits vervangen door Lance Duijvestein.

Artikel gaat verder onder video

In tegenstelling tot wat de stand op de ranglijst zou doen verwachten was Excelsior in het eerste kwart van de wedstrijd de bovenliggende ploeg. Het kreeg ook een enorme kan via Julian Baas, maar zijn poging eindigde op de benen van keeper Gerónimo Rulli. Toen Ajax wat beter in de wedstrijd kwam was het ook meteen raak. In de 27e minuut speelde Kenneth Taylor de bal breed richting Devyne Rensch, die met een schot door het midden keeper Stijn van Gassel passeerde: 1-0. In de 34e minuut kantelde de wedstrijd volledig. Aanvoerder Bergwijn hield Excelsior verdediger Mimierhel Benita licht vast in het strafschopgebied en werd daarvoor na lang beraad tussen VAR en scheidsrechter bestraft met een rode kaart. De penalty werd vervolgens benut door Julian Baas: 1-1. Dat was ook de ruststand.

Na rust wachtte Excelsior geduldig op de ruimte die het zou krijgen. Die kwam er al in de 52e minuut, toen Kenneth Goudmijn met een prachtige voorzet Lazaros Lamprou bereikte. De Griek stond vrij bij de tweede paal en kopte knap binnen, Rulli kansloos latend: 1-2. Daarna ging Ajax zonder overtuiging op zoek naar de gelijkmaker. Het had vaker de bal dan Excelsior, maar werd nauwelijks gevaarlijk. Excelsior maakte weinig gebruik van de geboden ruimte op de Ajax helft waardoor het verschil lang één doelpunt bleef. Taylor was in de 86e minuut dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal spatte uiteen op de lat.

In de 89e minuut viel de gelijkmaker alsnog toen Rensch een actie inzette in het strafschopgebied. Zijn schot kwam tegen het uitgestoken been van Van Gassel, maar de rebound belandde op de knie van Akpom, waarna de bal in het lege doel rolde: 2-2. Daarna gingen beide teams op zoek naar de winnende treffer, maar deze viel niet. Hierdoor kan Ajax komende zondag plek vijf verliezen aan NEC en kan Excelsior bij winst van RKC op de gevreesde plek zestien terecht komen.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Deze wedstrijd onderstreept het weer. Elke speler afgezien van Hato en Brobbey moet je direct verkopen bij een redelijk bod. Bijna het gehele elftal is Ajax onwaardig. Dan zeggen ze dat je je club moet blijven steunen ook in slechte tijden, maar ik heb echt respect voor de Ajax supporters die nog in de ArenA zitten. Het is echt zo pijnlijk om te zien als je goed voetbal gewend bent.

haike
Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

vond het een iets te weinig wat excelsior kreeg gaaie had ook rood moeten krijgen en vraag waarom niet met tackle vol op de enkel? hadden ze met 9 gestaan wat terecht was en dan hadden ze geen punt gehaald in amsterdam!! en wat is dat voor mafkees met zijn blije megafoon?? wat een dorpsgek zeg met zijn geschreeuw!! lalalalalala nou dat is me wat!

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Het leek een moslimgebed wat aangekondigd werd.Wat een niveau, wel passend bij deze club trouwens....

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

In 020 hebben ze zo'n volksmenner nu eenmaal hard nodig om gezamenlijk te kunnen krijsen dat men uit amsterdam komt....tsja !

Vlear
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

In Eindhoven hebben ze ToeterJan

Dropkick
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Beschamende vertoning ? Maar dat is toch niets nieuws .

dilima1966
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Het was weer een verschrikkelijke wanvertoning echt verschrikkelijke het gaat van kwaad tot erger

Heckboys
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Bergwijn hield tegenstander licht vast...??!!???? Serieus fc update????? Hij had de tegenstander in een houdgreep!!!!!

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Was er voetbal dan gister !?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen