Waar wordt de komende weken wél gevoetbald?

29 december 2015, 12:48   Bijgewerkt: 29 december 2015, 14:18

De winterstop van de Eredivisie. Voor voetballers een welkome pauze, voor echte voetbalfans een periode die altijd veel te lang duurt. Pas vrijdag 16 januari schiet het voetbal weer in gang, tot die tijd moeten we het in Nederland met andere competities en toernooien doen. Want gevoetbald wordt er genoeg, van Australië tot Engeland en van Istanbul tot Barcelona. Een overzicht van het voetbal tijdens 'onze' winterstop.

Engeland

Natuurlijk rolt de bal gewoon in Engeland. Het woord 'winterstop' behoort niet tot de vocabulaire van de Engelse voetbalfan, rond de feestdagen en in de eerste weken van het nieuwe jaar wordt volop doorgespeeld. Op nieuwjaarsdag staat een complete speelronde in de Premier League op het programma en ook in het weekend van 10 en 11 januari is er competitievoetbal. Tussendoor, tussen 2 en 6 januari, moeten alle clubs aan de bak in de FA Cup. Wedstrijden als Yeovil Town-Manchester United (zondag 4 januari, 16.30 uur) en AFC Wimbledon-Liverpool (maandag 5 januari, 20.55 uur), dat is spek naar de bek van de échte liefhebbers. Op 11 januari, in de Premier League, is het vervolgens weer Louis van Gaal tegen Ronald Koeman: Man United-Southampton. Vanavond (maandag 29 december) is nog Liverpool-Swansea City, het laatste duel van 2014.

Spanje

Italië

In Italië hebben de voetballers een paar dagen langer vrij, maar ook hier kan van een echte winterstop amper gesproken worden. Op maandag 5 januari vormt de wedstrijd tussen Lazio en Sampdoria de aftrap van het nieuwe voetbaljaar, waarna een dag later de resterende negen duels van de speelronde worden afgewerkt. De wedstrijden van dinsdag 6 januari zijn vrijwel allemaal overdag, de eerste (Udinese-AS Roma) al om 12.30 uur. Het slotstuk van de dag is de klapper van de speelronde, want om 21.00 uur is de aftrap van Juventus-Inter. Na deze midweekse wedstrijden is in het weekend van 10 en 11 januari opnieuw een volledige speelronde.

Griekenland, Portugal en Turkije

Azië Cup

Nachtbrakers kunnen in januari hun lol op met de Azië Cup. Van 9 tot en met 31 januari nemen de beste landen van het continent het tegen elkaar op, waarbij het geografische buitenbeentje Australië het gastland is. Gevoetbald wordt in Sydney, Melbourne, Brisbane, Canberra en Newcastle, zestien landen nemen deel aan het toernooi. De topfavorieten zijn gastland Australië en titelhouder Japan, de belangrijkste outsiders zijn WK-gangers Iran en Zuid-Korea. De openingswedstrijd is Australië-Koeweit, 9 januari om 9.30 uur Nederlandse tijd. Alle duels zijn vroeg in de Nederlandse ochtend, een groot aantal wedstrijden begint om 6.00 uur Nederlandse tijd, dus wie het toernooi goed wil volgen moet bereid zijn om wat slaap op te offeren. Maar om 6.00 uur je bed uit voor Oezbekistan-Noord Korea of Palestina-Jordanië, het heeft ook zijn charme.

De Afrika Cup, een ander continentaal kampioenschap, begint pas als de Eredivisie weer opgestart is. De eerste wedstrijd, de kraker tussen Equatoriaal-Guinea en Congo-Brazzaville, is op zaterdag 17 januari.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen