KNVB krijgt in maart uitsluitsel over videoarbitrage

11 januari 2015, 10:39

De KNVB hoopt dat het volgend seizoen in het bekertoernooi mag experimenteren met videoarbitrage en krijgt begin maart te horen of het hier toestemming voor krijgt. De International Football Association Board (IFAB) buigt zich tussen 27 februari en 1 maart in vergaderingen onder meer over het voorstel van de Nederlandse voetbalbond.

In november vergaderde de IFAB ook al over het voorstel van de KNVB. Destijds trad de adviescommissie met een aantal suggesties naar buiten. "Natuurlijk waren we liever eerder gaan testen. Maar wij vinden ook: kwaliteit en zorgvuldigheid gaat voor snelheid", zegt scheidsrechtersbaas Dick van Egmond tegen NU.nl.

De KNVB wil leidend zijn in het gebruik van een videoscheidsrechter, die vanaf volgend seizoen vanuit een bus moet meekijken tijdens een wedstrijd en de dienstdoende arbiter steeds van advies kan voorzien. Het is niet de verwachting dat dit volgend seizoen in de Eredivisie gebeurt, er wordt begonnen in de KNVB Beker. "Dat zou veranderd kunnen worden als de IFAB dat graag wil, maar dat is niet de verwachting."

Stemt de IFAB in met het voorstel van de KNVB, dan heeft Nederlander een wereldprimeur. "Wij zijn het enige land dat zo'n voorstel heeft ingediend en er ook al langer mee bezig is. Wij worden dan dus het eerste land dat tijdens wedstrijden gebruik maakt van een video-assistent."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen