Champagne heeft nog geen vijf steunverklaringen

20 januari 2015, 09:12

Jérôme Champagne weet niet of hij een gooi kan doen naar het voorzitterschap van de FIFA. De Fransman heeft zich kandidaat gesteld voor de hoogste functie bij de mondiale voetbalbond, maar twijfelt of hij een serieuze uitdager is voor Sepp Blatter, die zich herkiesbaar gesteld heeft voor zijn vijfde termijn als preses van de wereldvoetbalbond.

Voor het einde van deze maand dient Champagne de steun van vijf nationale voetbalbonden te krijgen, maar de Fransman beschikt hier naar eigen zeggen nog niet over. Komt hier de komende anderhalve week geen verandering in, dan wordt zijn kandidatuur ingetrokken. "Ik heb het gevoel dat de winnaar volgens veel mensen als vaststaat", doelt de kandidaat op Blatter. "Wellicht vinden bonden het daarom een risico om op mij te stemmen. Er is angst."

Champagne is niet de enige die zich verkiesbaar gesteld heeft. Ook Prins Ali Bin Al-Hussein uit Jordanië en David Ginola willen de concurrentie met Blatter aangaan. De FIFA-verkiezing vindt plaats op 29 mei. Op 29 januari moeten alle kandidaten vijf steunverklaringen hebben. Blatter kan al rekenen op de steun van de Aziatische, Oceanische en Afrikaanse bonden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen