De Jong: "Unieke kans om historie te schrijven"

26 januari 2015, 15:27

SC Cambuur kan deze week geschiedenis schrijven. Als de ploeg van coach Henk de Jong dinsdag voor eigen publiek wint van titelverdediger PEC Zwolle, dan staat het voor de eerste keer in de halve finale van de KNVB Beker.

"De beker leeft zeker in de groep", zegt De Jong op de clubwebsite. "We zijn hoe dan ook bezig aan een voor ons geweldig seizoen, wat er morgen ook gaat gebeuren. Maar voor ons is het wel een unieke kans om historie te schrijven. Dat besef is er zeker."

De Jong weet wel dat het niet makkelijk gaat worden. "PEC Zwolle staat natuurlijk niet voor niks vierde. Ze hebben een prima ploeg en een prima trainer. Het gaat een mooie wedstrijd worden", stelt de oefenmeester. Afgelopen zaterdag speelde Cambuur nog tegen PSV (1-2 verlies), van vermoeidheid wil De Jong desondanks niets weten. "We hebben na de wedstrijdbespreking met de hele selectie naar de beelden van de erewedstrijd voor Fernando Ricksen zitten kijken. Als je dat ziet, hoe kunnen wij dan moe zijn? Wij gaan morgen gewoon weer meters maken en er invliegen."

Met uitzondering van Michiel Hemmen is iedereen in de Cambuur-selectie inzetbaar tegen PEC Zwolle.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen