Van de Looi: "Ben benieuwd hoe Vitesse reageert"

27 januari 2015, 16:35

FC Groningen hoopt dat het na komende woensdag nog steeds haar bekerdroom kan koesteren. De ploeg van coach Erwin van de Looi weet dat Vitesse in de achtste finale met 0-4 bij Ajax won en kan zodoende zodoende zijn borst natmaken voor de bekerconfrontatie in de eigen Euroborg.

Op papier zijn de verschillen tussen Groningen en Vitesse zeer klein. "Het thuisvoordeel kan belangrijk zijn, gezien de onderlinge verschillen", denkt Van de Looi dan ook ."We hebben onlangs nog tegen Vitesse gespeeld en toen werd het gelijk (1-1, red.). We gaan er vol voor met z'n allen en het is voor ons - maar ook voor de andere zeven ploegen - de enige tastbare prijs, die we dit jaar kunnen pakken", aldus de keuzeheer van de Groningers.

Van de Looi zag Vitesse afgelopen zaterdag ondersneeuwen bij sc Heerenveen (4-1 verlies) en is zodoende nieuwsgierig voor welke formatie coach Peter Bosz zal opteren. "Afgelopen zaterdag hebben ze een enorme off-day gehad met een forse nederlaag tegen Heerenveen. Maar de week daarvoor speelden ze thuis tegen PSV nog prima en tegen Ajax in de beker hebben ze juist met 4-0 gewonnen. Ik ben benieuwd hoe ze reageren. Hun trainer Peter Bosz wisselde afgelopen zaterdag in de rust drie keer en zei na afloop dat hij er nog wel acht had willen wisselen."

Maar op Vitesse focust Van de Looi zich niet, hij richt zich liever op zijn eigen manschappen. "We hebben onszelf goed voorbereid en weten waar de kansen liggen. Het is lang geleden dat we in de beker zo ver kunnen komen en dat willen we dit seizoen zo lang mogelijk volhouden. We hebben het de laatste tijd qua uitslagen aardig gedaan tegen Vitesse, maar moesten er altijd keihard voor knokken om die resultaten te behalen. Dat zal morgenavond niet anders zijn, maar daar hebben we ontzettend veel zin in!"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen