Ginola trekt zich alsnog terug in verkiezingsstrijd

30 januari 2015, 19:07

Hij schiep eerder vandaag (vrijdag) nog de nodige verwarring, maar David Ginola heeft nu duidelijkheid gegeven over zijn rol in de verkiezingsstrijd om het voorzitterschap van de FIFA. De Franse oud-voetballer heeft zich definitief teruggetrokken uit het gevecht om de hoogste functie bij de mondiale voetbalbond.

Op de website van zijn campagneteam werd al gemeld dat de Fransman zijn campagne staakt, maar hij was daar zelf via Twitter nog wat mysterieus over. "Misschien dat de definitieve uitkomst van de nominaties niet vóór 8 februari bekend zal zijn", zei de 48-jarige Fransman, waardoor men niet zeker was van zijn positie in de verkiezingsstrijd..

"Ik kan me helaas niet kandidaat stellen voor het voorzitterschap van de FIFA", verklaarde Ginola ditmaal, waarmee er dus een einde aan alle onduidelijkheid kwam. Zodoende blijven de huidige voorzitter Sepp Blatter, Michael van Praag, Luis Figo, Ali Bin Al-Hussein en Jérôme Champagne nog over als kandidaten. Van laatstgenoemde is nog niet bekend of hij genoeg steunverklaringen heeft om officieel kandidaat te worden. De andere kandidaten hebben deze wel verzameld.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen