Excelsior stunt: "Ik ben erg trots op mijn ploeg"

7 februari 2015, 21:44

Tot verbazing van velen wist Excelsior zaterdagavond voor de tweede keer dit seizoen te winnen van FC Twente. Eerder deze jaargang waren de Kralingers op het eigen Woudestein te sterk voor de Tukkers, ditmaal trokken ze aan het langste einde in de Grolsch Veste. Trainer Marinus Dijkhuizen is in de zevende hemel.

"Ik ben erg trots op mijn ploeg en blij met de overwinning", glimlacht Dijkhuizen na afloop van de knappe uitzege. "We hebben een makkelijke serie achter de rug en dan komt er een zware serie aan", doelt hij op de uitwedstrijd tegen Twente. "Dan hoop je op een verrassing om uit de onderste regionen weg te blijven. Dat lukte vandaag meteen."

Het stond als een huis bij Excelsior en dat doet Dijkhuizen veel deugd. "We hebben op een manier gespeeld die Excelsior dit seizoen typeert: een prima defensieve organisatie en in dat opzicht weinig kansen weggeven. Na de 1-1 verwachtten we dat FC Twente zou doordrukken, maar mede door onze organisatie lukte hen dat niet. In de tweede helft hadden we het wat makkelijker aan de bal en brengen de wissels wat extra's in de ploeg. Het viel vervolgens onze kant op. Ik had daarna ook niet meer het gevoel dat we het weg zouden geven", aldus de coach van Excelsior op de website van de tegenstander.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen