Gutierrez maakt rentree na overwinnen kanker: "Onvergetelijk"

5 maart 2015, 12:19

Jonas Gutierrez kon woensdagavond definitief een punt zetten achter een loodzware periode in zijn leven. De aanvaller van Newcastle United kreeg zeventien maanden geleden te horen dat hij teelbalkanker had en stopte direct met voetbal. De Argentijn overwon de ziekte en keerde terug bij Newcastle. Woensdag maakte hij als invaller tegen Manchester United voor het eerst weer minuten in de hoofdmacht.

Hij had al wel zijn opwachting gemaakt bij de beloften van The Magpies, maar de terugkeer in het eerste is weer een stap verder voor de Argentijn. Hij kwam als invaller in de 65ste minuut in het veld en werd onthaald met luid applaus. "De ontvangst zal ik nooit weer vergeten", zegt hij tegen Sky Sports. "Ik ben zeer blij met het onthaal en de steun die ik van de fans heb gekregen tijdens mijn ziekte."

Niet alleen supporters van Newcastle gaven de Argentijn steunbetuigingen. "Ik kreeg steun van fans van over de hele wereld. Dat hielp me vechten. Mensen die meegemaakt hebben wat ik heb meegemaakt, leren om positief te zijn. Als je ergens echt in gelooft, kun je alle problemen verslaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen